About us

Bohm en Berkel is open! op het mooiste plein van Antwerpen, het Hendrik Conscienceplein.

BOHM & Berkel waar lekker tafelen weer draait om essentie, verbondenheid, samenzijn en gastvrijheid

BOHM & Berkel could only be born at Conscienceplein. Because the right atmosphere is part of this square. Because this square, which radiates harmony, history and culture, embraces the soul of our establishment. Enclosed between the valuable, historical heritage library and the baroque Saint Charles Borromeo Church and under the watchful eyes of the man who taught his people to read, we do our utmost to make our guests enjoy the power of simplicity. Simplicity as a synonym of essence. No frills. But from the best of the best.

Our name BOHM & Berkel unites everything that we find important.

BOHM is een woordspeling op de unieke, solitaire lindeboom who has been standing right in front of our location since 1972 and under whose crown many passers-by find shade and peace.

BOHM also refers to Oscar Notte.bohm, the patron who donated a considerable sum of money to the Hendrik Conscience Heritage Library, a cradle of our culture and history. Nottebohm saw that stories, like food and drink, connect people. He was very good because that connection does not automatically come about or continues to exist, but needs to be supported. If stories are lost, a piece of people is lost. If fun, complex and delicious food and drink are lost, a piece of people and the city will be lost ..

berkel-flywheel-slicer-vlb114-red-front-stand-web-2_1_1BERKEL, het tweede lid van onze naam,  behoeft minder uitleg. De weegschalen en snijmachines van deze oorspronkelijk Nederlandse fabrikant zijn wereldwijd bekend. Ze staan al meer dan een eeuw voor eenvoud, kwaliteit, ambacht, schoonheid, essentie, lef en tijdloosheid. Berkel is industrieel erfgoed. Als Hendrik Conscience zijn volk leerde lezen, leerde Van Berkel het volk etenswaren snijden. Etenswaren, inderdaad, dus lang niet alleen vlees. Al werd Berkel in eerste instantie bekend om zijn hoogwaardige, onverwoestbare vleessnijmachines, die vandaag nog altijd in vele toprestaurants worden gebruikt. Vooral de rode berkel met het vliegwiel dat met de hand bediend wordt, geniet internationaal een reputatie die geen enkele machine hem nadoet. De snijmachines van Berkel – de echte, niet de namaak – worden niet voor niets de Ferrari’s van de snijmachines genoemd.

Bij BOHM & Berkel werken we met vier verschillende machines van Berkel. De witte, voor de kazen. De zwarte, voor de groenten. Twee rode, voor het vlees: een Volano B114, met handwiel, en een elektrische. Zij dragen onze keuken, die eindeloze variaties kent en naast een vaste kaart, wekelijks met allerhande nieuwe gerechten suggesties uitpakt.

In BOHM & Berkel serveren we de hele dag door, van elf uur ’s morgens (vanaf 1 mei) tot elf uur ’s avonds. (vanaf 10 mei)